2.7
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Service:
Wat vind je van deze ervaring?
4

APK from hell bij Kwikfit Draaijerweg Amsterdam

Gepubliceerd op 17 augustus 2010 door Rene Aarsman.

December 2009 heb ik mijn Aygo laten APK'en bij Kwikfit. Er is reparatie uitgevoerd aan de remmen: nieuwe remschijven omdat de oude verroest waren, en een ontluchting van het remsysteem.
Direct na de APK begonnen de problemen met mijn remmen: een zwaar schrapend geluid onder de motorkap vandaan, en een gevoel dat de remmen niet meer helemaal ingedrukt konden worden.
Drie keer terug geweest bij de Kwikfit, en drie keer met een hoog 'Ach, mevrouwtje...' gehalte onverrichterzake weggestuurd.
De laatste keer dat ik terug ben geweest heb ik verteld dat mijn linkerrem weigerde, gelukkig bij lage snelheid maar bij remmen reed ik naar rechts van de weg af. Volgens de monteur van Kwikfit kwam dit doordat de ABS in werking trad, dat zou normaal zijn.
Zelfs als leek weet ik dat dit nergens op slaat, dus besloten tot een second opinion bij mijn vaste garage. Op weg daarheen weigeren mijn remmen volledig, en rij ik machteloos een kruispunt op. Gelukkig was het zeer stil, maar...
Direct mijn auto weg laten slepen, en de Kwikfit gebeld met dit verhaal. Reactie: 'Ach, meneertje, u bent niet door gereden, u bent doorgegleden!' Het was namelijk glad, dus dan is dat in de ogen van een Kwikfit monteur volledig logisch.
Mij vaste garage constateerde binnen een half uur dat de hoofdremcilinder lek was, lekte op de rembekrachtiger, en dat daarom de remmen weigerden. Kosten reparatie: € 1500.
Een onafhankelijk expertisebureau de hoofdremcilinder laten onderzoeken, met sec informatie over wat er gebeurd is, en die komen tot de conclusie dat dit alleen kan komen door de reparatie bij Kwikfit. Oftewel: een fout in de reparatie door Kwikfit heeft mijn remmen vernaggeld, daarna sturen ze me drie keer weg, vervolgens rij ik machteloos een kruispunt op en sta voor hoge kosten vanwege een reparatie.
En wat is de reactie van Kwikfit? Het is allemaal niet waar. Ze wringen zich in allerlei bochten om onder het vergoeden van de kosten uit te komen. Een korte bloemlezing uit de Kwikfitbochten:

- het expertisebureau is niet onafhankelijk
- de problemen met de remmen had ik al voor de APK
- een Toyota garage weet nu eenmaal meer van Toyota's

Op dit moment ben ik in beraad met een jurist, om stappen te ondernemen tegen de Kwikfit, en alle gemaakte kosten te verhalen. Omdat ik de beroerdste niet ben komt het hele verhaal op het internet, en eventueel in de pers.

Pluspunten
  • Goedkoop, en dat is dan ook alles aan positiefs wat er over Kwikfit te zeggen valt (goedkoop is in deze duurkoop gebleken).
Minpunten
  • Slechte service, totaal gebrek aan klantgerichtheid, geen technisch inzicht, leugenachtig reageren op een sluitend verhaal.
Aan te bevelen

Nee, nooit nooit nooit!