9.0
Sfeer:
Prijs/kwaliteit:
Hygiëne:
Wat vind je van deze ervaring?
2

Positieve verassing bij de Fata Morgana

Gepubliceerd op 14 december 2014 door Enthousiaste bezoekers.

Zaterdagavond 13 december hebben mijn vrouw en ik de "stoute" schoenen aangetrokken en zijn we naar de Fata Morgana gegaan in Muiden.

Wij zijn regelmatige gasten bij de Fun4Two in Moordrecht, dus wilden we graag eens onafhankelijk van andermans verhalen bepalen of de Fun inderdaad de beste club van Europa is.

Toch wel enigzins met vooroordelen reden we naar Muiden toe. We hadden de website van tevoren goed bekeken en het inschrijvingsformulier uitgeprint meegenomen. Daar zat ook een routebeschrijving bij, want de navigatie komt er echt niet uit. We kwamen aan op een keurig onderhouden parkeerplaats, heel discreet omzoomd met groen. De parkeerplaats was op het eerste zicht een beetje leeg.

Na binnenkomst werden we keurig ontvangen door de gastvrouw. Na aangegeven te hebben dat we al eerder in een club waren geweest vertelde ze ons kort waar de kleedkamers waren en wanneer de dresscode zou ingaan.

We zijn eerst wat gaan eten in het restaurant. Het restaurant is wat ruimer opgezet dan bij de Fun, het vlees, de salades enzovoorts vonden wij vergelijkbaar, dus van uitstekende kwaliteit. Het was wat druk in het restaurant, dus al snel vroeg een stel of ze bij ons mochten komen zitten. We hebben gezellig zitten kletsen en lachen, meteen al een goede binnenkomer wat ons betreft.

Wat ons verder opviel is de kleding van de bezoekers. Bij de Fata heel veel spijkerbroeken en truien gezien, terwijl je bij de Fun toch iets meer "uitgaanskleding" ziet.

De dresscode moet je zelf in de gaten houden, waar je bij de Fun een muziekje hoort. De dresscode ging in om 22:00, maar ook om 23:00 hebben we nog mensen gezien die niet waren omgekleed. Het gaat er dus best gemoedelijk aan toe, zonder al teveel druk ofzo.

De bediening bij de bar is snel en vriendelijk, de mensen bij het restaurant waren ook erg vriendelijk, wat kns betreft allemaal wel vergelijkbaar, allemaal heel positief dus.

We zijn op ons gemak eens alle ruimten gaan bekijken. In het begin was er heel weinig actie boven, maar het was dan ook nog vroeg. Wat ons in positieve zin opviel was dat er zoveel verscheidenheid aan kamertjes was. De orgiezolder was ruim opgezet, terwijl dat bij de Fun een donker en laag hok is, is dat bij de Fata een ruime en vrij lichte kamer.

Verder zagen de kamers er zonder uitzondering schoon en netjes uit. Ook de gangen waren schoon. Wat wij een minpuntje vonden, maar dat is heel persoonlijk, was dat de temperatuur, zeker in de gang beneden, wat aan de lage kant was. Zeker als je even ergens staat te kijken is dat een nadeeltje.

De ruimte bij het zwembad is duidelijk beter dan bij de Fun. Daar komen we liever niet omdat de chloorlucht je er om de oren slaat, in de Fata ruik je wel een beetje chloor, maar het is zeker niet penetrant. We zijn zelfs nog even in het bad geweest, lekker warm water.

De douches waren prima geregeld, er waren voldoende handdoeken aanwezig. De douches zelf geven wel heel kort water, dat is dan weer een klein nadeel.

Verder valt op dat er veel verschillende ruimtes zijn om even lekker te zitten of om even te praten met elkaar en met anderen. Omdat deze niet precies bij de dansvloer zijn kun je elkaar ook nog verstaan. Dat is wel een positief punt ten opzichte van de Fun.

Wat wij iets minder fijn vonden is dat, als je een rondje wilt lopen langs de erotische ruimten, steeds wat trappen op en af moet. In de Fun is dat iets beter geregeld omdat je dan steeds boven blijft. Dan blijf je meer in de sfeer zogezegd.

Het publiek in de Fata is meer een afspiegeling van de maatschappij dan in de Fun. We hebben mooie, slanke en jonge mensen gezien, maar ook oudere en dikkere mensen. Voor elk wat wils denken we. In de Fun denken we de dat de gemiddelde leeftijd op een zaterdagavond iets lager ligt dan bij de Fata, maar zeker weten doen we dat niet.

Wat opviel is dat de actie wat later op gang kwam in de Fata dan in de Fun. Het eerste uur was er niet veel te zien, later werd het wel drukker boven.

In de kamertjes waar wij onze avonturen hebben beleefd waren er in ieder geval voldoende condooms en tissues aanwezig, vergelijkbaar met de Fun.

Wij hebben in ieder geval een heel mooie avond gehad, we hebben leuke mensen ontmoet, mooie avonturen beleefd en hebben een beeld kunnen opdoen van een andere club.

Onze conclusie met het oog op het vergelijk tussen de Fun en Fata;

Wij vinden de Fata persoonlijk wat mooier in opzet. Er zijn meer soorten kamers waar je ook even lekker kunt zitten en kletsen.

Qua hygiëne, bediening, eten en drinken vinden we de twee clubs vergelijkbaar. Allebei absoluut prima voor elkaar.

Qua rondlopen en actie hebben we een lichte voorkeur voor de Fun. Hoewel er in de Fun meer een sfeer hangt van kijken en bekeken worden, en in de Fata een meer gemoedelijke sfeer.

Dus om antwoord te geven op de vraag welke club er het "beste" is; we zetten ze op een gedeelde eerste plaats. Dus wat ons betreft een positieve verassing ;-)

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande review nog vragen hebben; mail ons op fun4two71@gmail.com

We zijn geen professionele recensenten maar vinden het wel leuk om mensen te helpen. Normale vragen krijgen en antwoord, de rest negeren we gewoon ;-)

Aan te bevelen

Ja, Zie recensie ;-)