7.3
Sfeer:
Prijs/kwaliteit:
Hygiëne:
Wat vind je van deze ervaring?
2

Het is nog niet te laat

Gepubliceerd op 14 september 2015 door Kim.

Goed, mijn man en ik komen al 19 jaar in de fun, beiden met eerdere relaties en nu samen. Wij kennen deze toko al heel, heel lang en hebben alle ontwikkelingen wel meegemaakt. Bijna elke zondag komen wij van de sauna gebruik maken en zien we wel waar het schip strand…… en het schip is aan het stranden!
Zonde want de fun is voor ons een heerlijke betaalbare zondagmiddagbesteding. Lekker in de Sauna, lekker hapje eten, mensen kijken en van de faciliteiten gebruik maken…… daarnaast op fietsafstand van huis, wat wil een mens nog meer.
Wij zijn beide ondernemers en beide met een hele berg horeca ervaring EN swingers. Met grote zekerheid durf ik te zeggen dat het huidige beleid de zaak voorzichtig aan kapot maakt. De fun pruttelt nu nog wat door op oude glorie maar die glorie is ook aan het vergaan.
Bobbie en Linda zijn geen toegankelijke mensen, geen goede gastvrouw/heer, geen swingers…. En dat voel je als klant. Let wel, vind ze beide echt wel aardig als persoon maar ze zijn niet goed in het VAK gastvrouw/heer…… en JA dat is een VAK.
Dat het geen swingers zijn dat geeft ook niet in die zin dat je als gastheer/vrouw je natuurlijk nooit actief mengt, maar als wel swinger mis je een bepaalde connectie op het moment dat je binnen komt. Een niet swinger kan nooit de sfeer neerzetten die nodig is om een avond goed te laten verlopen, gewoonweg omdat dit er niet in zit.
Bobbie heeft een hele verkeerde uitstraling voor dit bedrijf. Hij loopt ala Steven Segal door het publiek boven en beneden, strenge blik in zijn ogen en een gesloten houding. Als ik hem tegen kom in de zaak (waar dan ook) dan denk ik altijd bij mezelf “OJE, Opletten dat ik niets verkeerd doe” en dat is DE grote dooddoener, dan wil ik naar huis want ik kom namelijk maar voor twee dingen naar de fun en dat is de Sauna en stout zijn. (het vak gastheer)
Linda is moe, is gestrest en heeft er nu al geen zin meer in, ze doet haar best dit niet te laten merken maar swingers zijn over het algemeen gevoelsmensen en die pikken dit feilloos op wat bij binnenkomst al een stempel drukt op de rest van de avond.
Uit alles merk je dat dit een zakelijke uitbater is zonder enige affiniteit met de doelgroep, zonder horecakennis en dat de passie voor het vak er niet is.
Omdat wij er wekelijks komen zien wij ook wat er organisatorisch mis gaat. Een verbouwing van een kamer die DRIE weken duurt? Dat moet toch tussen maandag en vrijdag wel te realiseren zijn? De knop van de genotsknots die DRIE weken kapot is… wat dacht je van 6 reservegenotsknotsen zodat je bij wijze van spreken in de nacht nog een nieuwe op kan hangen? (kan je zeggen, ja maar dan moeten mensen het ons wel vertellen dat het kapot is….. dan verwijs ik terug naar de toegankelijkheid van de uitbaters. Turks stoombad die twee weken zonder verlichting heeft gezeten. Kan gewoonweg niet, NIET in de Horeca, niet in een swingersclub.
Nou snap ik wel dat het allemaal wat lastig is als de put aan het opdrogen is en dat men prioriteiten moet stellen aan waar het geld aan uitgegeven wordt, en dan durf ik echt te zeggen dat een kwart van het personeel weg kan. Personeel is (na de belastingdienst :D ) je grootste kostenpost. En eerlijk is braaf, ik zie ze niet zweten. Ik zie ze met elkaar praten…… en als ik dan op mijn drankje moet wachten omdat het verhaal nog even afgemaakt moet worden, dan zit er iets niet goed.
Drugsgebruik, ja wij roken een blowtje, daarintegen drinken wij niet en gebruiken ook niks anders. Ik vind het niet storend als mensen wel gebruiken/drinken zolang ze maar op deze aardbol blijven. Op het moment dat het overduidelijk is dat iemand gebruikt heeft dan is het aan de gastheer/vrouw om deze persoon te verzoeken naar huis te gaan. Als gastheer/vrouw hoor je dat aan te zien komen hoor je dat te herkennen en hoor je daarop in te grijpen op een gepaste manier.
Muziek is eentonig en niet dynamisch, een DJ hoort aan te voelen wat de zaal wil. Een goede dj kijkt in “zijn” zaak, voelt aan hoe de sfeer is en weet deze zo te bespelen met muziek dat elke avond weer het dak eraf gaat. Dat mis ik. Voornamelijk omdat er slechts een genre muziek gespeeld mag worden. En dan de optredens…… beter een keer in de maand een goede (duurdere) zanger(es) dan elke zondag een eersterondeuitgestemde van Idols.
Mijn advies? Zet een goede bedrijfsleider in de zaak met veel horeca ervaring (niet te verwarren met horecapapieren/opleiding). Bobbie en Linda werken alleen achter de schermen mee. Ga kritisch kijken naar het personeel. Zorg ervoor dat alles in de zaak werkt, altijd!!
Fun blijft ons “thuishonk” daar zal het huidige beleid niks aan veranderen, wij blijven toch wel komen maar ik vind het jammer dat het extra’s wat de fun altijd had weg is, terwijl dat zo makkelijk te voorkomen was geweest als er wat meer geluisterd was.