1.0
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Service:
Wat vind je van deze ervaring?
3

Schandalige discriminatie!

Gepubliceerd op 20 september 2016 door Fiederelsje.

Gezien mijn inkomen en vaste lasten zou ik gemakkelijk een persoonlijke lening kunnen sluiten. Maar mijn partner is geen (semi) overheidsdienaar dus kom ik niet in aanmerking voor de lening. (Tenzij ik waarschijnlijk in een hoge salarisschaal zou zitten en een klein bedrag zou willen lenen). Dit terwijl de partnergegevens wel gevraagd worden op het aanvraagformulier! Waarom?? Nieuwsgierigheid?? Op het moment dat de financiële situatie van een partner gevraagd wordt ga je er toch van uit dat zijn/haar financiële situatie meegewogen wordt..... Nee hoor, wanneer je partner (meer dan 45 jaar lang) als zelfstandige werkzaam is wordt de beoordeling terzijde geschoven.
Je wordt dus uitgesloten voor iets waar je m.i. wel recht op zou hebben, noem het gerust discriminatie.
"Gaat u maar een persoonlijke lening bij uw huisbank vragen mevrouw"
Ik bankier bij twee groene banken, die geen persoonlijke leningen verstrekken. Ik ben dus aangewezen op de cowboys in de markt die mij wel (tegen een hogere rente dan waar ik recht op zou hebben) van een persoonlijke lening willen voorzien.

Kort gezegd: Schandalig dat deze discriminatie bestaat en dat er niemand tegen optreedt..

Pluspunten
  • Wel een erg snelle reactie. Misschien te snel?
Minpunten
  • Ambtenarenlening is niet eerlijk in de verwachtingen die men schept. Wanneer partner geen (semi)overheidsdienaar is mag je wel zijn/haar gegevens invullen, maar kennelijk alleen om de nieuwsgierigheid te bevredigen. Er wordt verder geen onderzoek gedaan of onderliggende documenten gevraagd om dan een beoordeling betreffende creditwaardigheid te kunnen doen.
Aan te bevelen

Nee, Discriminerend. Zie hiervoor de zwakke punten.