6.7
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Service:
Wat vind je van deze ervaring?
1

Goede service, raar gevoel bij slechte uitleg van agent

Gepubliceerd op 22 november 2011 door Autokoper.

Een tijdje terug wilde ik een krediet afsluiten voor een nieuwe, zeer zuinige auto. Ondanks dat ik de banken loepzuiver kon voorrekenen dat mijn maandlasten per saldo zouden dalen door deze overstap, kon ik toch nergens het benodigde bedrag verkrijgen.
Kredietshopper bood uitkomst.
Na een zeer helder telefonisch intakegesprek werd besloten dat er een agent van kredietshopper zou langskomen. Als mijn telefonische ervaring niet zo goed was geweest en de 'nood' niet zo hoog, had ik zeer zeker van de overeenkomst afgezien.
De agent was vaak vaag in zijn bewoordingen, en op cruciale momenten slecht verstaanbaar (waardoor het leek alsof hij iets wilde verbergen). Maar nu komt het grote minpunt:
LET OP!!!
Pas na meerdere keren doorvragen bleek dat de (enorm dure, maar goed je wilt iets of niet) bemiddelingskosten en verzekeringspremies worden AFGETROKKEN van het aangevraagde kredietbedrag. Ik had een bedrag van 6000 euro nodig voor de auto, dus logischerwijs heb ik een krediet aangevraagd van 6000 euro. De kosten à 1200 euro gingen hier dus vanaf waardoor ik ineens maar 4800 euro over hield. Deze gang van zaken bleek niet uit de informatie die we hadden ontvangen, en ook niet uit het gesprek met de agent.
Wanneer ik niet zo oplettend was om elk (van de zeer vele) documenten zeer aandachtig te bekijken (en ik kan me indenken dat velen niet de discipline dan wel intelligentie hebben om hier wijs uit te worden), had ik dus met een te kleine lening gezeten waarmee ik nog steeds geen auto kon kopen! Kortom, dan had ik een compleet nutteloos product aangeschaft.
Alle papieren zijn inmiddels ingediend en ik ben in afwachting van de verdere afwikkeling. Wordt vervolgd dus.

Pluspunten
  • Duidelijk advies mbt welke banken en producten geschikt zijn. Goede bemiddeling.
Minpunten
  • Agent komt over als zwendelaar.
  • Slechte voorlichting over de manier waarop de kosten in rekening gebracht worden (zie algemeen).
Aan te bevelen

Ja, maar doe zelf goede research vooraf