2.7
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Service:
Wat vind je van deze ervaring?
0

Onprofessioneel hypotheekadvies

Gepubliceerd op 13 december 2016 door michel x.

Medio februari heb ik mij laten adviseren bij de hypotheker in Sittard, het betrof een zelfbouwplan dus bouw in eigen beheer. De fiscalist van de hypotheker Sittard had mij geadviseerd een maatwerkadvies te verzorgen welke optimaal paste bij mijn persoonlijke situatie en wensen, hiervoor rekende heer 3000 euro (minder was niet bespreekbaar), maar hiervoor zou hij wel de meest ideale hypotheekcombinaties selecteren.
Met het persoonlijk hypotheekadvies heb ik ingestemd en met het inhoudelijke hypotheekvoorstel heb ik schriftelijk akkoord gegeven, helaas had ik op dat moment nog geen sluitende begroting van de bouw daar de vergunning nog niet was vrijgegeven inzake het bouwvoornemen. De hypotheker Sittard heet mij schriftelijk bevestigd dat de hypotheek klaar stond en dat alleen nog een getekende aannemingsovereenkomst aangeleverd diende te worden.

Medio november was de vergunning rond en de aannemer kon de finale begroting calculeren en vastleggen in een sluitende overeenkomst, daar de hypotheek klaar stond en ik dacht dat alles in kannen en kruiken was heb ik de aannemer gevraagd alvast te starten met het fundament eea. om de winter voor te blijven. Binnen enkele dagen na ontvangst van de getekende aannemingsovereenkomst had de hypotheker aangegeven dat de hypotheek verstrekker Aegon niet akkoord gaat met een zzp aannemer daar de insolventieverzekering ontbreekt, dit Is mosterd na de maaltijd. Ze vragen een getekende overeenkomst om je daarna in de financiele problemen te brengen, behoorlijk onprofessioneel en bijzonder slechte juridische en fiscale begeleiding.

Aan te bevelen

Nee, ze nemen op geen enkele wijze verantwoordelijkheid op het moment dat ze zelf een verkeerd advies doen