3.3
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Service:
Wat vind je van deze ervaring?
52

Slechte ervaringen met woonfonds hypotheken.

Gepubliceerd op 23 mei 2007 door Gabrielle.

Woonfondshypotheken vind ik persoonlijk niet betrouwbaar en daar zal ik nu verder op in gaan.
De personen noem ik meneer A en D.

Meneer A heeft een afspraak bij woonfonds en laat de jaarrekeningen en accountantsverklaring zien. Alles ziet er prima uit zegt woonfonds en dus gaat meneer A met een gerust gevoel naar huis. Hij wilde een hypotheek afsluiten voor een prive woning.

3 dagen na deze afspraak, belt woonfonds meneer A op en verteld hem dat alles er prima uit ziet en dat de offerte klaar wordt gemaakt.
Na dit telefoontje verneemt meneer A niks meer van woonfonds. Na enkele malen te hebben gesproken met de intermediar, komt meneer A er achter dat woonfonds een onderzoek heeft ingesteld naar de jaarrekeningen en informatie heeft gevraagd aan andere banken.

Meneer A belt woonfonds zelf op om duidelijkheid te verkrijgen, maar woonfonds wilt niet meer dat meneer A belt en wil hem niet doorverbinden met de afdeling: onderzoeken en beveiliging.
Meneer A is gedwongen om de ontbindende voorwaarden te verlengen en doet dat, omdat woonfonds hem eigenlijk al na 3 dagen een offerte wilde geven.

Na enkele weken niks meer van woonfonds te hebben vernomen, neemt meneer A weer contact op met woonfonds. Er werdt hem medegedeeld dat meneer D, zijn broer, op de fraudelijst zou staan en dat meneer A dus geen hypotheek kon krijgen.
Meneer A gaat op onderzoek uit en het blijkt dat meneer D bij de rechtbank in het gelijk is gesteld en dat meneer D dus onterecht op de fraudelijst stond. Bovendien stond hij op de interne lijst en mocht deze informatie helemaal niet naar buiten worden gebracht.

Ook verteld woonfonds meneer A dat hij nog 1 huis op zijn naam had staan, maar dit nooit heeft verteld aan woonfonds. Dit bleek achteraf helemaal niet waar te zijn, want de hypotheek van zijn vorige privehuis, was door woonfonds zelf geregeld.

Nadat er bewezen was dat meneer A en meneer D gelijk hadden, werkte woonfonds als nog niet meer mee. Ze hebben nooit meer iets van zich laten horen, ondanks dat meneer A de ontbindende voorwaarden moest ontbinden en hij zijn huis kwijt was. Woonfonds heeft niet eens zijn verontschuldigingen aangeboden aan meneer A.

Dit is een ervaring van een kennis van mij en ik vind dat deze ervaring goed moet worden gelezen.

Pluspunten
  • Ik zie geen sterke punten