1.0
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Service:
Wat vind je van deze ervaring?
0

Drama bij Novasol via Booking.com

Gepubliceerd op 28 september 2020 door Antoinette.

Waardeloze organisatie ! Onbeschoft en wat mij betreft oplichters. Bieden een huis aan op internet dat in werkelijkheid compleet blijkt af te wijken van de foto's. Robbengat 70, Lauwersoog: Chalet was oud, gedateerd, kapot , vies en gevaarlijk omdat geiser stokoud was en al jaren niet gecontroleerd, de brandmelder het niet deed en het meubilair buiten kapot was en vol splinters zat. Om over de beschimmelde douche, koelkast en koffiezetapparaat nog maar niet te spreken. Handen vol stof onder de bedden en dat in de Corona-periode ! Muren vol met doodgeslagen muggen. Lampen verroest en oude tafel hobbymatig gerepareerd. Er lagen spullen van vorige huurders; oud speelgoed, bladen en etensresten. Buitenmeubilair allemaal kapot, stukken eraf en vol splinters. Geen parasol terwijl het die week 30 graden was en we vol in de zon stonden. Ramen kapot en luxaflex allemaal kapot; je kon je niet eens normaal omkleden. WC kapot. Etc. etc. Bieden geen mogelijkheid om ter plekke contact te zoeken of een oplossing. Zijn naderhand bij een klacht gewoonweg onbeschoft en ontwijkend in hun reactie. Evenals de tussenpersoon Booking.com, die nemen hun verantwoordelijkheid ook niet. Niet boeken hier mensen ! Je betaalt de hoofdprijs maar krijgt niet de kwaliteit die beloofd wordt. Wij zijn na 1 ( verplichte ) nacht weggegaan, maar kregen geen compensatie. Je betaalt veel, maar krijgt een waardeloze vakantie plek en ziet je centen nooit meer terug ! Terwijl het chalet wél na onze klacht uit de verhuur is gehaald ! Geen compensatie, maar je hebt wel veel ergernis. Klantenservice ronduit onbeschoft, vooral ene Kimman, die mag weleens een cursus Communiceren met klanten krijgen van de baas.

Sterke punten
Geen, vooral het klantencontact en bereikbaarheid niet. Hoezo ben je niet bereikbaar op zaterdag, als alle huisjes verhuurd worden ?

Zwakke punten
Onduidelijkheid, oneerlijkheid, niet reëel, niet meedenken, niet beleefd, geen compassie voor de situatie ( oudere mensen en ziek ) , niet correct afhandelen maar het overlaten aan de tussenpersoon, geen oplossingen bieden, achteraf niets doen, het afschuiven op de Corona. Als ik hier alle slechte reviews lees, vind ik dat deze lui eens vanuit de overheid / consumentenbond aangepakt moeten worden, want als individu kotsen ze je gewoon uit.

Minpunten
  • zie omschrijving
Aan te bevelen

Nee, lees bovenstaande review