7.0
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Gebruiksgemak:
Wat vind je van deze ervaring?
26

Goedekope TV voor redelijke kwaliteit

Gepubliceerd op 18 september 2007 door Peter.

Ik heb nu 3 jaar digitale televisie van kpn met een single tuner. Destijds genomen omdat het veel goedkoper was (en nog steeds is) dan de lokale kabelprovider. Inmiddels is kpn aan het stunten en kost het nog 6,95 per maand.

Je krijgt dus een extra apparaat. De tuner, oftewel een decoder. Je kunt ook de twin tuner nemenwaarmee je tegelijk kunt kijken en op een ander kanaal kan opnemen. Met de single gaat alles op hetzelfde kanaal.
De tuner heeft een stopcontact nodig en heeft zijn eigen antenne. Je hebt dus geen aansluitpunten nodig behalve een stopcontact met 2 contacten (tuner en TV).

Een aantal kinderziekten zijn inmiddels opgelost. Zo starte ik het eerste jaar altijd met te zacht geluid. Na de laatste software update van de tuner is dat verholpen. Het nadeel van een software update is dat je alles weer moet instellen. Maar dat heb je ook als je kabelprovider het pakket weer eens omgooit. KPN stuurt je netjes een brief van te voren met uitleg en instructies. Afgelopen jaren waren er 3 updates (gemiddeld 1 per jaar).

De ontvangst is redelijk goed. Af en toe wat storing zoals bv bij slecht weer of als de bovenbuurman zijn boormachine in zijn vloer zet (echt gebeurd).

Pluspunten
  • erg goedkoop
  • geen vaste aansluitpunten nodig
  • goede service