5.7
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Service:
Wat vind je van deze ervaring?
38

Voor en nadelen van digitale televisie via caiway

Gepubliceerd op 19 september 2007 door bruijn89.

Ben onlangs overgestapt van analoge tv via kabel naar digitale tv via kabel maar ben er tot op heden nog nier erg tevreden over. Na activering van de smartcard worden alle beschikbare zenders in de decoder opgeslagen.
Vervolgens moet er een favorietenlijst worden samen gesteld omdat het anders een wirwar van zenders binnen en buiten het pakket wordt.

De beschikbare radio zenders zijn of via de tv of allen via een speciale glasvezel verbinding te beluisteren. In dien er gebruik wordt gemaakt van een wat oudere tuner /versterker moer er eerst een adapter tussen de decoder en de versterker wordeden geplaatst.

Verder heb ik regelmatig last van het fijt dat bij het aanzetten er bij zenders dit in het pakket zitten toch de melding krijg dat het gekozen programma niet tot het pakket behoord.
Ik heb hiervoor de smartcard al een keer opnieuw laten programmeren, waardoor deze melding mindervaak voor komt.

Natuurlijk zijn er ook voordelen aan digitale tv via de kabel, zo is het mogelijk om naast het digitale signaal ook gebruikt te maken van het analoge signaal voor radio en tv.

Tevens kost de decoder slecht 10 euro en is de smartcard gratis als je minimaal 1 jaar abonnee blijft anders kost deze bijna 20 euro

Beeld en geluid zijn zeer goed en het signaal is minder gevoelig voor atmosferische storing.
Ook signaal verstoring bij het voorbij rijden van een bromfiets is verledentijd.

Pluspunten
  • Er is maar 1 decoder nodig omdat voor de andere tv's het analoge kabel signaal beschikbaarblijft.