7.7
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Service:
Wat vind je van deze ervaring?
26

Goede ervaringen met multikabel

Gepubliceerd op 9 februari 2007 door Niels.

Ik heb een goede ervaring met multikabel, omdat ze hun afspraken nakomen en goede kwaliteit leveren. De service lijn is goedkoop en makkelijk benaderbaar.

Trouwens,
De Samsung DCB-H360R is de eerste HDTV ontvanger voor digitale kabel televisie. Naast HDTV is de ontvanger ook geschikt voor de digitale standaard definitie televisie (SDTV) kanalen. Deze SDTV kanalen kunnen door de ontvanger opgeschaald worden naar dezelfde beeld resolutie als gebruikt wordt voor de HDTV kanalen, wat van de SDTV kanalen overigens geen HDTV kanalen maakt. De ontvanger wordt geleverd inclusief een COAX kabel voor het doorlussen van het kabel signaal, een component video kabel en een gecombineerde audio en composiet video kabel. De naar verhouding dure HDMI kabel ontbreekt echter, wat op zich vreemd is aangezien dit normaal het meest gebruikte type kabel zal zijn om de ontvanger aan te sluiten op een HD-Ready televisie.

De bijgeleverde handleiding is summier te noemen. Afgezien van de aansluitschema’s heeft deze handleiding eigenlijk weinig toegevoegde waarde omdat allerlei instellingsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld de HDMI Audio Uitgang opties van de ontvanger helaas niet nader worden toegelicht in de handleiding. Ook ontbreekt dit keer uitleg hoe de smartcard in de ontvanger geplaatst dient te worden.

Om de HDTV kwaliteit van de DCB-H360R ontvanger te kunnen beoordelen wordt voor de testen gebruik gemaakt van een 32 inch LCD televisie, namelijk een Sony Bravia KDL-32S2010. Deze HD-Ready LCD televisie beschikt naast de standaard SCART aansluitingen ook over een component en natuurlijk een HDMI aansluiting. Tijdens het aansluiten van de DCB-H360R op het kabel signaal en het doorlussen van het kabel signaal naar de LCD televisie wordt overigens al direct het eerste probleem van de DCB-H360R zichtbaar. De nog uitgeschakelde ontvanger blijkt namelijk in staat om het analoge kabel signaal voor de televisie behoorlijk te verstoren. Zodra de ontvanger in de stand-by stand of aan wordt gezet verbetert het doorgeluste analoge kabel signaal voor de televisie, maar het signaal wordt niet meer zo goed als het was voordat de DCB-H360R werd aangesloten.

De DCB-H360R was bij levering al voorzien van de eerste firmware update die Samsung voor deze ontvanger heeft uitgebracht waardoor de verschillen tussen beide firmware versies niet meer te testen waren. Voor de Sony Bravia KDL-32S2010 LCD televisie had de nieuwe firmware update blijkbaar een negatief effect, want na het aansluiten van de apart bijgeleverde HDMI kabel werkte alleen de beeldweergave via HDMI. Alle mogelijke HDMI instellingscombinaties zijn uitgeprobeerd, maar geluid via de HDMI kabel wilde niet werken. Volgens de handleiding van de Sony LCD televisie wordt geluid via HDMI wel ondersteund en ook de dealer gaf aan dat bij eerder uitgeleverde DCB-H360R ontvangers met de originele firmware versie zowel beeld als geluid via HDMI in combinatie met deze Sony LCD televisie werkte.

Pluspunten
  • Betrouwbaar
  • Redelijk geprijsd
  • Uitgebreid