7.3
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Gebruiksgemak:
Wat vind je van deze ervaring?
64

Snuffelen voor weinig

Gepubliceerd op 26 februari 2007 door fer b.

Wie kent ze niet, de winkels van De Slegte? Wie uit is op een voordeeltje, doet er goed aan om regelmatig even binnen te lopen. wel moet je rekening houden met bepaalde punten.
De Slegte kent eigenlijk twee diensten. Je vindt er sterk afgeprijste boeken van uitgeverijen die van hun voorraad afwillen. Maar ze verkopen ook boeken die andere mensen kwijt wilden. En als je daar gaat snuffelen, kom je soms hele leuke dingen tegen.
Als je kijkt naar die 'sterk afgeprijste boeken', dan moet je wel goed beseffen dat natuurlijk niet alle boeken die in Nederland verkocht worden, daar ook staan. Over het algemeen kom je met name boeken tegen op het gebied van het koken en over kunst. Andere onderwerpen (denk bijvoorbeeld aan sport of aan computerboeken) komen er duidelijk minder goed van af. En je moet er uiteraard ook rekening mee houden dat de meeste boeken toch wel behoorlijk gedateerd zijn. Dus als je praat over die computerboeken bijvoorbeeld, dan mag je niets verwachten over Windows Vista. Misschien dat boeken over Windows XP nu langzaam aan de schappen gaan vullen, maar de meeste boeken zullen toch gaan over Windows 98..... Misschien dat ze daarom meer die andere categorie├źn hebben: lekker eten blijft altijd actueel!

Pluspunten
  • Zeer gereduceerde prijs, groot antiquariaat. Ook een leuke afdeling voor de kleintjes en de jeugd. Kan je nog eens voor een paar euro mooie prentenboeken kopen voor je (klein)kind!